Længe leve arbejdskraftens frie bevægelighed

Hulu bulu….Lotte, hvor er du henne?

En børnesang som med en let omskrivning ret præcist kunne beskrive, den tankegang i spillet som udøves af de spanske europa- og verdensmestre.

I den første kamp i gruppe B ved Confederations Cup var det Uruguay som måtte agere kegler i en smuk spansk bevægelsessymfoni.

Ramirez på offensiv midtbane i de første 15 minutter. Derefter på højre midtbane.

Ramirez på offensiv midtbane i de første 15 minutter. Derefter på højre midtbane.

Selvom de sydamerikanske mestre forsøgte at lukke midten af banen ned med en smal midtbanediamant, så kom det aldrig til at ske, da den spanske taktik havde modtræk til sydamerikanernes intentioner.

Walter Gargano fik den utaknemmelige opgave af træner Oscar Tabárez at dække området til højre på midtbanen, men endte som en snurretop blandt Alba, Fabregas, Iniesta og Pedro. Og Gaston Ramirez, som egentlig skulle have bremset alt spil i centrum, endte med at jage skygger på den offensive midtbane. Det indså Tabárez efter 15 minutter og flyttede Ramirez ned på højre midtbane. Uden den spanske dominans blev påvirket af den taktik.

Hvem spiller hvor? Hvad er en kantspiller egentlig? Kaldes Sergio Busquets' rolle for en defensiv midtbane eller er han mere end det? Hvor spiller Fabregas på banen?

Hvem spiller hvor? Hvad er en kantspiller egentlig? Kaldes Sergio Busquets’ rolle for en defensiv midtbane eller er han mere end det? Hvor spiller Fabregas på banen?

Vicente Del Bosque havde for en gangs skyld stillet sit hold op med rigtig nummer 9, Valencias Roberto Soldado, men det var i venstre side, at kampen blev vundet.

Hele 41% af alle angreb blev ført frem i Albas side.

Spanien spillede uden faste kantspillere, for hverken Iniesta, Fabregas eller Pedro havde et fast x på banen.

Især sidstnævnte havde Uruguay store problemer med at dække op, da Barcelona-fløjen aldrig gav modstanderne en fornemmelse for en fast position.

Hulu bulu. Pedro, hvor er du henne?

Allerede i kampens begyndelse så man, hvordan spanierne gjorde ondt på spillerne i hvidt.

Som det ses på underliggende billeder, hvor spillet er blevet fastfrossent, så er variationen i det spanske opspil så stort, at det kræver en langt bedre sammenhørighed og organisation, end hvad “Celeste” havde, før spanierne kan bremses.

Tremandsopspillet er efterhånden blevet allemandseje, men læg mærke til Sergio Busquets’ position mellem egne stoppere ved alle opspil mod modstandere som har to angribere.

Spanierne viste mod Uruguay igen fodboldverdenen, hvordan moderne fodbold skal spilles. Fri bevægelighed under organiseret ansvar.

Stakkels Tahiti

Jordi Alba er fri. Igen. Trods et lyseblåt overtal i midten af banen finder den centralt rykkende højrekant, Pedro, stadig plads til at modtage bolden fra Xavi. Han kan vende med bolden og så er der fare på færde

Der er spillet 04:28. Trods et lyseblåt overtal i midten af banen finder den centralt rykkende højrekant, Pedro, stadig plads til at modtage bolden fra Xavi. Han kan vende med bolden og så er der fare på færde. Jordi Alba er igen fri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er spillet 09:34: Pedro finder en position centralt i banen, som gør ham til en opspilsmulighed. Uruguay-spillerne har mistet ham af syne. Angrebet fører til stolpeskud ved Fabregas

Der er spillet 09:34:
Xavi vinder let med bolden. Pedro finder en position centralt i banen, som gør ham til en opspilsmulighed. Langt væk fra “sin” højrekant. Uruguay-spillerne har mistet ham af syne. Angrebet fører til stolpeskud ved Fabregas