Mortens Mandagsmening: FC Bayern München – Alles was ein Team braucht

FC Bayern München slog et skadesramt Dortmund hold og er nu virkeligt holdet med “lederhosen” på i den tyske Bundesliga.

Her er seks billeder fra Eurosports dækning af Bundesligaen, der viser hvorfor Josep Guardiolas kommende tyske mestre er mere end bare 11 gode spillere.

Fodbold med mod, omtanke og innovation.

Defensivt

Genpres fra venstre back i højre side

1) Genpres: Rødt boldtab i højre angrebsside. David Alaba, som er venstre back (Bayern-spilleren nærmest dommeren), tager turen på tværs af banen for at erobre bolden tilbage eller i det mindste bremse en omstilling. Philipp Lahm (nr.21) hjælper til med at trykke Dortmunds boldholder (Blaszczykowski).

Højtstående bagkæde: Firebagkæden spiller med mod og risiko. Forsvarsspillets sværeste facet. Her udnytter Dortmund, at Bayern's højre back, Rafinha, ikke holder linjen. Men højt pres og genpres kræver en højtstående bagkæde.

2) Højtstående bagkæde: Firebagkæden hos Bayern spiller med mod og risiko. Forsvarsspillets sværeste facet er at stå højt i banen. Her udnytter Dortmund, at Bayern’s højre back, Rafinha ikke holder linjen (men Neuer redder sekunder senere Mkhitaryans afslutning). Men højt pres og genpres kræver en højtstående bagkæde, og det mestrer Guardiolas drenge normalt godt. Men ikke alt er perfekt.

Højt pres: Dortmund har målspark, og Mario Mandzukic positionerer sig på kanten af feltet. Fra Heynckes til Guardiola har især en ting ændret sig: Under spanieren går München ultimativt højt i presset

3) Højt pres: Dortmund har målspark, og Mario Mandzukic positionerer sig på kanten af feltet. Fra Heynckes til Guardiola har især en ting ændret sig: Under spanieren går München ultimativt højt i presset 

Offensivt

Nye offensive mønstre: 99 af 100 hold vil have backen til at gå i overlap på en wing med bolden for at skabe en dobbelt trussel. Men læg mærke til venstrebacken Alabas løb på indvendig side af Robben med bolden. Hov, hvad gør man så som forsvarsspiller?

4) Innovative offensive mønstre: 99 af 100 trænere vil have, at backen går i overlap (udvendigt) på en boldførende wing for at skabe en dobbelt trussel. Men læg mærke til venstrebacken Alabas løb på indvendig side af Robben (nr.10) med bolden. Hov, hvad gør man så som forsvarsspiller?

Flerhovedet offensiv: Dybt, bredt og en kort, en lang. Bayern mestrer det hele. Guardiola prædiker mere end "tiki-taka". Læg mærke til, hvor ofte Bayern-spillerne truer i dybden. Og hvor ofte Mandzukic lægger sig diagonalt af boldholderen som "targetman".

5) Flerhovedet offensiv: Dybt, bredt og en kort, en lang. Bayern mestrer det hele. Guardiola prædiker mere end “tiki-taka”. Læg mærke til, hvor ofte Bayern-spillerne truer i dybden. Og hvor ofte Mandzukic lægger sig diagonalt af boldholderen som “targetman”.

...samme sekvens som før, men fra en anden vinkel

6) Mange spillere foran boldholderen: …samme sekvens som før, men fra en anden vinkel

Og så scorede FC Bayern München til både 2-0 og 3-0 mod Dortmund på omstillinger.

To spillestile mødes BVB-Bayern 0-3.

Possession 37%-63%

Fremadpasninger/total 62,3%-51,4%

Pasninger på sidste tredjedel/total 36,8%-28,3%

Alle billeder fra Eurosport.