(16-7-2015) Sådan ender Superligaen 2015/2016

Dansk mester 2016 bliver...

Dansk mester 2016 bliver…

Vi står ved foden af en historisk superligasæson (kun én nedrykker).

Fire forskellige mestre i de seneste fire sæsoner, har Superligaen haft, hvilket er Europarekord i uforudsigelighed. Unikt!

Og med tre realistiske bejlere til DM-titlen i 2016.

Med et øget forventningspres, guldmæthed og trænerskifte i FC Midtjylland, så ligner det for denne skribent en titelkamp mellem Brøndby IF og FC København.

Som de resursestærke og sultne ”løver” vil vinde.

Alt andet vil være naturstridigt og sende Solbakken i skyggen – trænermæssigt.

Med U21-landsholdets succes in mente, glæder jeg mig også til i denne sæson at se, hvilke unge danske stjernefrø som (for alvor) bryder igennem Superligamuren i denne sæson.

Her er et par bud:

Frederik Børsting (AaB), Mathias Hebo Rasmussen (FCN), Oskar Buur (AGF), Frederik Møller og/eller Mikkel Duelund (FCM), Edgar Babayan (Randers FC), Mikkel Vestergaard (EfB), Søren Mussmann (SønderjyskE), Mathias Greve (OB) med flere.

Også blandt de udenlandske individualister/”lykkeriddere” ligger der potentielt nogle spektakulære oplevelser og gemmer sig:

Serge Deblé og Jeroen Veldmate (VFF), Benjamin Verbic og Federico Santander (FCK), Daniel Royer (FCM), Mustafa Amini (Randers FC), Mohammed El Makrini (OB), Mayron George (Hobro IK), Emmanuel Okwi (SønderjyskE), Dino Mikanovic, Ahmed Yasin og Josip Elez (AGF).

Hvem slår til?

Med buddet på FCK som dansk mester 2016, har jeg indledt dette kig i spåkuglen om den kommende sæson i den tredje mest lige nationale liga i Europa (målt på pointforskellen over de seneste fem sæsoner fra sølvvinder til næstsidst – kun den polske og finske liga overgår Superligaen).

Perfekt med denne uforudsigelighed.

Bare ikke for spåmænd som undertegnede, men med hjælp fra statistikkerne sidst i denne blog lyder mit bedste bud på en slutstilling i Superligaen 2015/2016 således:

Guldvinder – FC København – “Sult, vrede og kvalitet

Guldjagten er i gang...

Guldjagten er i gang…

Styrker: Sulten og ”vreden” er stor hos Ståle Solbakken og hans tropper efter to sæsoner med sølv. Dette faktum sammenlagt med kvaliteten i truppen giver FCK guld i denne sæson. En mæt Gislason og en fejlslagen de Ridder er erstattet af fremadstormende Kusk og Verbic. Sidste testkamp gav to dødboldsscoringer samt rent bur. 2-0. Ståle er glad!

Prozone gav FCK visse fordele i Superligaen 2014/2015

 • Mest driblende
 • Flest dødbolde (frispark, indkast) som blev et indlæg i felt
 • Nummer 2 i succesfulde fremadrettede pasninger

Svagheder: Manglen på angribere i de første runder med Andreas Cornelius og Bashkim Kadri skadet, og Federico Santander som først ankommer sidst på måneden, samt den usikre tilvænning af op til fire ny-indkøb i startopstillingen, Ankersen, Kusk, Verbic og Pourié (leje reutur). Og ny assistenttræner. Udskiftningen er stadig stor.

Mest af alt skuffede FCK i det offensive i 2014/2015. For lidt sammenbragte aktioner og for megen individualisme. Disse Prozone-placeringer fra Superligaen 2014/2015 skal derfor forbedres:

 • Fjerdemest scorende hold
 • Sjettemest afsluttende hold
 • Syvendeflest afslutninger indenfor rammen
 • Fjerdeflest indlæg

Nøglespiller: Makkeren til Nicolai Jørgensen – FCK mangler mål, mål, mål.

1 Stephan Andersen

22 Ankersen – Antonsson – Zanka – Ludwig A.

Kusk – Amartey – Delaney – Benjamin Verbic (Toutouh)

Marvin Pourié (Santander/Cornelius) – 10 Nicolai Jørgensen

 

Sølv – Brøndby IF – “År tre med nyt hold…og igen i Europa

Styrker: Kontinuitet på trænerpost. Thomas Frank er den tredje længst levende træner i Superligaen, og det tydelige spilkoncept med flere varianter står efterhånden klart for alle – nu også med omvendt trekant på midtbanen (ingen 10’er).

BIF var faktisk holdet med flest boldberøringer i modstandernes felt i 2014/2015 (Prozone).

Kun Magnus Eriksson skal spilles ind på holdet. Resten er velkendt i klubben (trods ny sportschef). Europa øvede man sig på i sidste sæson. Elmander har indledt sæsonen med mål. Det ligner sølv.

Svagheder: Daniel Agger og Thomas Kahlenberg har endnu ikke set græs, hvilket ikke lover godt. Og den forventede startopstilling er stadig ”nye sammen” sammenlignet med alle andre konkurrenter (se tabel).

Klubikonet Elmander er under pres i medier og fankredse for ikke at score nok mål. Det er et svært miljø at få succes i.

Nøglespiller: Teemu Pukki – Finnen skal finde målet et tocifret antal gange.

Hradecky

Larsson (Holst) – D. Dumic – M. Albrechtsen (Agger) – P. Da Silva (Durmisi)

Ørnskov

Phiri (Nørgaard/Kahlenberg) – J. Elmander

Hjulsager (Szymanowski) – T. Pukki – E. Rashani (M. Eriksson)

Bronze – FC Midtjylland – ”Ny træner?!

Ulven kommer

Ulven kommer

Styrker: Selvtillid fra guld-sæsonen. Stammen er stærk, og indkøbene af Kian Hansen og Daniel Royer imponerer. Individualisterne er mange, da truppen har to særdeles stærke kort på hver position. Og flere unge er på vej (U19-mestre i sidste sæson).

Målsøgende: I sidste sæson vaf FCM holdet med flest afslutninger. Og aggressive: Flest begåede frispark i 2014/2015.

Svagheder: Skifte af guldtræneren!? Bedst som jeg troede, at nu havde FCM fundet retning og ro, så rystes posen igen. Jess Thorup er dygtig, men forventningerne er store til ulvene som mentalt og fysisk befinder sig et andet sted end sæsonen før. Mere selvtillid er en bonus.

Men sulten vil være faldet et par procenter. Champions League spøger. Forventningerne presser. Og vi kan ikke forvente samme dødboldseffektivitet. Det giver færre points.

Sylvester Igboun er væk. Sviatchenko og Sisto hører også forstyrrende udlandsstemmer.

Nøglespiller: Johan Dahlin – kan han holde niveau?

 

Johan Dahlin

André Rømer (Bach Bak) – Kian Hansen – Sviatchenko – J. Lauridsen

Jakob Poulsen – Tim Sparv – Petter Andersson (M. Larsen)

Ureña (Olsson/Hassan) – Martin Pusic (Duncan) – Daniel Royer (Sisto)

 

Nummer 4 – AaB – “Hvis Thomsen sælges…

Fjerdeplads i 2016?

Fjerdeplads i 2016?

Styrker: Lars Søndergaard er tilbage. Den tidligere AaB-venstreback skal nu styre den Rasmus Thelander-løse start-opstilling som ellers ser velkendt ud. AaB har ligaens mest sammenspillede start-11. Kasper Pedersen, som scorede højt på Prozone-statistikkerne fra sidste sæson, afløser uden problemer Thelander (og har netop forlænget kontrakten).

Flere unge er på vej: Oliver Abildgaard, Asger Bust, Mathias Thrane, Jannik Pohl. De unge får chancen i Aalborg, hvilket denne afsender finder meget sympatisk. Men Würtz er kongen.

Gode testkampe. Sidste test uden N. Thomsen, T. Enevoldsen, K. Risgård, J. Ahlman og Kasper Pedersen blev AGF besejret 2-0.

Svagheder: Ny træneridéer giver altid lidt usikkerhed. Hvordan modtages det? Bliver Nikolaj Thomsen solgt er regnestykket et andet. Anders K. Jakobsen sælges, så Jönsson, Spalvis og Helenius skal have mere præcision i skuddene.

Sårbarhed over for skader i forsvaret.

Sidste sæson var AaB under Kent Nielsen et af de mindst afsluttende hold trods megen boldbesiddelse.

Nøglespiller: Rasmus Würtz – Superligaens erfarne boldberøringskonge. Du vinder intet kun med ”unger”, som Sky Sports-kommentatoren Alan Hansen engang sagde…

Nicolai Larsen

Dalsgaard – Kenneth Emil Petersen – K. Pedersen (Blåbjerg)– P. Kristensen (Ahlmann)

Bruhn (Børsting) – Würtz – Risgård – Thomsen (Enevoldsen)

Rasmus Jönsson (Lukas Spalvis) – Nicklas Helenius (AKJ)

 

Nr. 5 – Esbjerg fB – “Masser af mål, men fokus på forsvar

Styrker: Efter en skræmmekampagne i 2014/2015, så er der ro på igen. Mål skal der nok komme. Nicki Bille giver x-faktor og uforudsigelighed. Potentiel landsholdsspiller. Kontinuitet på de bagerste fem inklusiv målmand Dubravka er et stort plus (men Jonas Knudsen sælges måske).

Ryan Laursen giver jeg alle muligheder for at blive en profil. Ankersen hvem?

Teknisk stærk midtbane, som har god boldomgang.

Svagheder: Transferen som alle taler om er Nicki Bille, men reelt ligger Esbjergs udfordring i den anden ende af banen. Niels Frederiksen ved det godt. Skal Esbjerg have større succes i Superligaen, så skal defensiven være stærkere.

Landsholdsbacken Jonas Knudsen bliver nok solgt og en ny venstreback (Leon Jessen) skal spilles ind.

Mangler lidt ”power” centralt på midtbanen.

Og mål fra Robin Söder.

Nøglespiller: Magnus Lekven – Ny anfører. Han får spillet til at flyde. Så slidt ud i perioder i 2014/2015.

 

Martin Dúbravka

Ryan Laursen
- Daniel Stenderup
- Michael Jakobsen
- Jonas Knudsen
(Leon Jessen)

Mohammed Fellah -
Casper Nielsen
- Magnus Lekven
- Emil Lyng

Robin Söder
- Nicki Bille

 

Nr. 6 – Randers FC – “Kan stabile Randers FC spille på to heste?

Styrker: Ingen klub har samme kontinuitet som Randers FC på trænerposten. Og i start-11’eren: Næst mest sammenspillede startopstilling (se tabel). Ny taktisk variant: Flere testkampe spilles (hvis rapporter skal tages for givet) i 4-3-3 (fordi Ishak og Brock Madsen var på ferie…?).

Spændende er de nye navne Erik Marxen og Mustafa Amini. Men også unge Edgar Babayan, som fik scoret i Europa League-kval.

Undervurderet i det offensive spil (se Prozone).

Stærk angrebstrio (Lundberg, Brock Madsen og Ishak) og dygtig stopper i Mads Fenger (vandt flest luftdueller i Superligaen, procentvist: 76%)

Prozone om 2014/2015:

 • Flest indlæg – 22,4 i snit
 • Flest afleveringsforsøg mod sidste tredjedel – 71,2 per kamp
 • Flest succesfulde afleveringer mod angribende tredjedel – 47,4 i snit
 • MEST boldbesiddelse i modstandernes felt: 158 besiddelser per kamp

Svagheder: Kontinuitet eller ”udbrændt”? Kan Colin Todd stadigt inspirere de samme spillere (næst mest sammenspillede startopstilling) og få holdet til at præstere både ude (europæisk) og hjemme? Kasper Fisker har ikke været med i opstart. Todds engelske power-model (indlæg, indlæg, indlæg) mangler til tider finesse.

Prozone om 2014/2015:

 • Løber mest offside – 3,18 offsidekendelser i snit (Michael Ishak var værst i ligaen)
 • Har færrest vellykkede driblinger, antalsmæssigt – 3,7 per kamp

Og så tager de europæiske kampe fokus. Ekstra kampe som koster point i Superligaen.

Nøglespiller: Nicolai Poulsen – Hvis han kan supplere Kellers stabile præstationer centralt på midtbanen står Randers stærkt og bliver svære at besejre.

Kalle Johnsson

Johnny Thomsen – Mads Fenger – Jeppe Tverskov (Mads Agesen) – Erik Marxen (Fischer)

Fisker (Fischer/Mustafa Amini) – Nicolai Poulsen – C. Keller – J. Borring (Babayan)

Viktor Lundberg – Nicolai Brock-Madsen (Mikael Ishak)

 

Nr. 7 – FC Nordsjælland – “Kontinuitet, men kan 9’eren score og er forsvaret stærkt nok?

Tigrene havde ingen bid, da det gjaldt i 2014/2015

Tigrene havde ingen bid, da det gjaldt i 2014/2015

Styrker: Danmarks mest indkørte spilkoncept. Og stærk ungdomsafdeling sørger for fine muligheder til alle positioner. Bech sælges men alternativet er kørt på plads: Moberg Karlsson. Seks spillere i start-11 har spillet ungdomsfodbold i Farum.

3-1 testsejren over et stærkt Ajax-hold imponerer. På kanterne er FCN bedst i ligaen med Moberg Karlsson, J. John (flest indlæg i Superliga) og O. Thychosen. Spændende at følge Mathias Hebo Rasmussen på den defensive midtbane samt Adam Örn Arnason på højre back.

Svagheder: Ingen Uffe Bech. Og ingen målscorer på 9’er-positionen. Kan Ingvartsen gøre det? Jeg tvivler. Det egenproducerede centrale forsvar med Gregor og Maxsø er sammenspillet, men jeg er ikke overbevist om, at de er top 6-dygtige.

Startopstillingen er en af Superligaens mindst erfarne.

Nøglespiller: David Moberg Karlsson – Vi kender topniveauet, men kan svenskeren finde stabilitet, så er lykken gjort.

David Jensen (Alex Runarsson)

Adam Örn Arnarson – Pascal Gregor – Andreas Maxsø – P. Mtiliga (”Mini” Pedersen)

Emiliano Marcondes – Mathias Hebo (Petry) – Martin Vingaard

Moberg Karlsson – Marcus Ingvartsen (Baldvinsson) – Joshua John (Oliver Thychosen)

 

Nr. 8 – OB – “Nyt er godt, men Kent-effekt tager tid

Sejr mod Hobro i første kamp vil være et vigtigt signal for OB

Sejr mod Hobro i første kamp vil være et vigtigt signal for OB

Styrker: Kent Nielsen-effekten. Superligaens mest rutinerede træner. Og næstmest vindende…

OB-fans fornemmer fornyelsen og forventningerne følger med. Selv Emil Larsen er blevet i stalden. Selvom FC Vestsjælland ikke er den mest eksotiske handelspartner, så ligner Festersen og Lund gode investeringer (Lasse Nielsen).

Prozone gav OB to førstepladser i 2014/2015

 • Superligaens mest præcise afsluttere: 39,6% af afslutninger rammer målet
 • Færrest gule kort – 1,21 per kamp (og INGEN røde kort)

Testkampene har givet god karma.

Svagheder: Bliver det i denne sæson, at OB vender tilbage til Superligaens bedste halvdel?

Et år for tidligt, tror jeg. Alt er for nyt. Træner, profiler og spilkoncept.

Tredjemindst sammenspillede start-11.

Mikkel Desler til ob.dk: ”…Det ser ud til, at han (Kent Nielsen, red.) gerne vil bruge mig som højre kant, og det er egentlig også der, hvor jeg helst vil spille. Det er en lidt anden type opgaver, end dem jeg har været vant til, når jeg har spillet helt ude på kanten, for jeg skal mere ind og fungere som offensiv midtbanespiller, og det er noget, jeg skal arbejde med at bygge på mit spil. Jeg har haft nogle kampe på central midt, men det bliver måske lidt færre en-mod-en dueller og lidt mere spil i mellemrummene, og det er noget, der er fint for mig at få lagt på mit spil…”.

OB var det hold, som vandt færrest tacklinger (procentvist – 84,1%) i 2014/2015. Det skal ændres ligesom disse spørgsmål skal finde positivt svar, hvis ”De Stribede” skal ende højt i stillingen.

Kommer Zohore nogensinde i fysisk form? Kan Kirkeskov finde formen? Hvor står Kasper Larsen?

Hvad kan El Mkrini i Superligaen? Har Falkesgaard niveauet eller kan man finde en anden ”Rønnow”? Der er lidt for mange hvis’er…

Nøglespiller: Michael Falkesgaard – OB har brug for en stabil indsats på målstregen.

 

Michael Falkesgaard

Oliver Lund – Kasper Larsen (L. Nielsen) – H. Jonasson – Kirkeskov (Barrett)

Mikkel Desler – Mohammed El Makrini (Busuladzic) – Ari Skulason (Greve) – Falk

Rasmus Festersen (Emil Larsen) – Zohore (Mikkelsen)

 

Nr. 9Viborg ff – “Håbet er grønt: Ingen forventninger

Styrker: Serge Deblé. Den nye Zuma? Ham glæder jeg mig til at se. Sikke en spændende angriber med salgspotentiale. Johnny Mølby kender jeg for offensivt fodbold, selvom det ikke altid var lige målrigt, da han ledte Horsens (se svagheder).

Ingen forventninger fra menigmand til VFF kan bruges positivt. Superliga-erfaringen er relativ høj i startopstillingen med Christopher Poulsen og Jonas Kamper som holdets fyrtårn.

Svagheder: Fra Auri til Johnny er der et stykke. Nye idéer kan tage tid at få indført. Træningsresultaterne har heller ikke været prangende.

Faktisk har Johnny Mølby som træner det dårligste scoringssnit blandt kollegerne. Kun 1,14 mål i snit scorede Horsens (med begrænsede midler) under Mølby trods de offensive intentioner.

Hjælp til at forbedre den statistik får Mølby nok ikke fra Alhaji Gero, der trods en frygtindgydende fysisk ramme ikke har haft mål i støvlerne.

Nøglespiller: Serge Deblé – Finder han superligarytmen er redningsmissionen lykkes.

Peter Friis

Kristoffer Pallesen – Mikkel Rask (Babanjide) – Jeroen Veldmate – Christopher Poulsen

Sebastian Andersen (Sivebæk) – Marcel Rømer – Mathias Wichmann – Jonas Kamper

Lukas Lerager (Alhaji Gero) – Serge Deble

 

Nr. 10 – AGF – “Stadig under opbygning…

Styrker: Stærkt koncept. Oprydning i klubben har gjort godt. Positiv energi og realisme på ledergangen. Truppen har flere spillere med stor erfaring fra Superligaen, som gør det realistisk at bære skibet i havn.

Wieghorst er en erfaren træner som ikke går i panik, hvis der kommer tryk på.

Ny kontrakt til 20-målskytten fra 14/15, Mate Vatsadze, giver ro på den front.

Svagheder: ”Vi skal arbejde os ind i sæsonen”. Citatet fra træner Morten Wieghorst rammer stemningen i Aarhus meget godt.

Lidt nerver før en opgave som kan ende med nedbidte negle for en klub som kun er et år inde i en ”turn around”.

Kun Brøndby kan stille med en mindre sammenspillet startopstilling (se tabel).

De seneste tre sæsoner som endte med nedrykning, var hjemmebanen i Aarhus en modstander, så her ligger nøglen til overlevelse: Flere point på NRGI Park.

Det centrale forsvar er akilleshælen: Josip Elez er kun til leje (og har karantæne i runde 1) mens Adrian Lopez ha fået kontrakt på seks måneder. Ikke just langtidsløsninger.

Og kan ”de hvi’e” score mål fra 9’er-positionen med Vatsadze (4 mål i 23 Superligakampe)/Nordstrand/Lange/Kjær?

Nøglespiller: Josip Elez – Kroaten fra Lazio skal sikre holdet det defensive fundament

Steffen Rasmussen

Oskar Buur (Mikanovic) – Adrián Lopéz (Juel Andersen)- Josip Elez (Jönsson) – DC

Daniel A. Pedersen (Jönsson) – Danny Olsen

Stephan Petersen (Yasin) – Kim Aabech – Skhirtladze (Elmar Bjarnason)

Mate Vatsadze (Nordstrand/Jesper Lange)

 

Nr. 11 – SønderjyskE – “Ånden testes på ny

Styrker: SønderjyskE-ånden er stærk. Dømt til nedrykning i syv sæsoner i træk, men uden held. Emmanuel Okwi lyder som et spændende bekendtskab.

Med ny træner kommer også ny energi. Får SønderjyskE en god start på sæsonen kan momentum bygges op til nye højder.

Svagheder: Ny træner og fem nye spillere i start-11’eren. Henrik Hansen og Daniel Jensen er væk, så der mangler et par ledere i omklædningsrummet.

Selvforståelsen har længe ikke været til mere end overlevelse, men med succes kommer ønsket om at tage næste skridt. Jeg fornemmer en svag hungren i klubben efter større ambitioner, hvilket er farligt for en klub som har skiftet ud på nøglepositioner.

Nøglespiller: Pierre Kanstrup – Den nye alfa-han skal svinge taktstokken efter Hansen og Jensens afgang.

Marin Skender

Marc Pedersen (Beck) – Kanstrup – Søren Mussmann (Paulsen) – Joao Pereira

Adama Guira

Troels Kløve (Songani) – Drachmann (Oggesen) – B. Paulsen – J. Absalonsen (Okwi)

Thomas Dalgaard (Bechmann)

 

Nr. 12 – Hobro IK – “Entusiasme og sammenhold bærer ikke i sæson 2

Styrker: Sammenholdet. Følelsen af at være os-mod-verden og ønske at bevise, at ”meningsmænd” tager fejl (igen) kan mobilisere mange (mentale) kræfter. Hobro skal ikke ud at underholde og kan spille omstillingsfodbold som de ønsker. På standardsituationer er holdet rigtigt farligt. Selvforståelsen er, hvor den skal være.

Målmand og firemandskæde er Superligaens mest sammenspillede.

Svagheder: Alt for mange Prozone-statistikker pegede på, at Hobro overpræsterede i Superligadebutsæsonen.

 • Mindst afsluttende hold – 10,2 afslutninger/kamp
 • Færrest afslutninger indenfor rammen – 3,52
 • Færrest indlæg – 11,2 per kamp
 • Færrest afleveringsforsøg mod angribende tredjedel – 54,2 i snit
 • Mindst præcise pasningsspil mod sidste tredjedel – 68,1% vellykkede
 • Flest gange afdriblet af modstander – 13,5 gange per kamp (som BIF)
 • Færrest vundne 50/50-dueller ved græsset, målt i antal – 12,2 per kamp

Nu er ”forelskelsesfølelsen” væk, og det er hverdag. Jonas Dal var endda halvvejs i FCM.

Uden Hvilsom kræves meget af lykkeridderne (får Matheus Leiria og Tanaka Chinyahara kontrakt?). Thygesen gik ikke. Beckmann har været en skuffelse.

Deltidsprofferne og den svære sæson to.

Hobro er den oplagte nedrykker. Men humlebien vidste jo heller ikke, at den ikke kunne flyve…

Nøglespiller: Quincy Antipas – Superligaens flittigste dribler skal sprudle igen

 

Jesper Rask

Jesper Bøge – 2. Anders Egholm – 13. Mads Justesen – 4. Jacob Tjørnelund

Jonas Damborg (K. Povlsen) – Tidiane Sane

Antipas – Mads Jessen (Beckmann) – Bersang/Mikkelsen

Morten Beck Andersen (M. George)

 

 

 TABELLER (data fra danskfodbold.com, superstats.dk og transfermarkt.co.uk)

 

Superliga 2015/2016 Start 11: dage i klub i snit
AaB 1382
Randers FC 974
FCM 838
FCN 798
Hobro IK 787
FCK 728
Esbjerg fB 668
Viborg fF 549
SønderjyskE 510
OB 464
AGF 452
Brøndby IF 439

 

Superliga 2015/2016 – Trænernavn Klub Ansat den… Dage som træner i klub Antal Superligakampe som træner i klubben
Colin Todd Randers FC 5/6/2012 1139* 144
Jonas Dal Hobro IK 1/2/2013 885 33
Niels Frederiksen EfB 01/07/13 735 132
Thomas Frank BIF 1/7/2013 735 66
Ståle Solbakken FCK 20/8/2013 686 239
Olafur Kristjansson FCN 1/7/2014 375 33
Morten Wieghorst AGF 01/07/14 375 165
Johnny Mølby Viborg ff 1/7/2015 15 99
Jakob Michelsen SønderjyskE 1/7/2015 15 0
Kent Nielsen OB 1/7/2015 15 319
Lars Søndergaard AaB 1/7/2015 15 140
Jess Thorup FCM 12/07/15 4 48

*Rettet den 4/8/2015

 

Klub Nyindkøb i start-11
OB 5
SønderjyskE 5
FCK 4
AGF 3
Randers FC 2
Hobro IK 2
FCM 2
Viborg fF 2
Brøndby IF 1
Esbjerg fB 1
AaB 0
FCN 0

 

Før sæson 2015/2016 Træners Superliga-erfaring (kampe)
OB (Kent Nielsen) 319
FCK (Solbakken) 239
AGF (Wieghorst) 165
RFC (Todd) 144
AAB (Søndergaard) 140
EFB (Frederiksen) 132
VFF (Mølby) 99
BIF (Frank) 66
FCM (Thorup) 48
Hobro IK (Dal) 33
FCN (Kristjansson) 33
SønderjyskE (Michelsen) 0

 

 

Før sæson 2015/2016 Start-11’s Superligakampe i snit
AAB 145
RFC 105
AGF 94
VFF 85
FCK 84
BIF 77
SønderjyskE 75,5
Hobro IK 75
FCM 71
EFB 70
FCN 62
OB 59

 

Superliga-Trænere 16-7-2015 Mål scoret i snit Kampe
Ståle Solbakken 1,821 224
Morten Wieghorst 1,430 165
Niels Frederiksen (kun i EfB) 1,424 66
Kent Nielsen (kun i AAB) 1,416 154
Søndergaard, Lars 1,393 140
Frank, Thomas 1,364 66
Nielsen, Kent 1,313 319
Frederiksen, Niels 1,273 132
Todd, Colin 1,250 144
Jonas Dal 1,212 33
Olafur Kristjansson 1,182 33
Jess Thorup 1,146 48
Johnny Mølby 1,141 99
Jakob Michelsen 0 0

 

Superliga-Trænere 16-7-2015 Pointsnit Kampe
Solbakken, Ståle 2,107142857 224
Frank, Thomas 1,621212121 66
Kent Nielsen (kun i AAB) 1,474025974 154
Todd, Colin 1,458333333 144
Jess Thorup 1,416666667 48
Nielsen, Kent 1,34169279 319
Niels Frederiksen (kun i EfB) 1,333333333 66
Olafur Kristjansson 1,333333333 33
Morten Wieghorst 1,315151515 165
Jonas Dal 1,303030303 33
Johnny Mølby 1,292929293 99
Søndergaard, Lars 1,257142857 140
Frederiksen, Niels 1,050632911 132
Jakob Michelsen 0 0

 

 

17.07.2015    18:00  FC Nordsjælland – SønderjyskE

18.07.2015    16:00  FC Midtjylland – Viborg

19.07.2015    13:30  OB – Hobro

(19.07.2015  16:00  FC København – Randers FC)       UDSAT

19.07.2015    18:00  AGF – Brøndby IF

20.07.2015    19:00  AaB – Esbjerg fB

 

Runde 2

24.07.2015    18:00  Hobro – AaB

24.07.2015    20:00  SønderjyskE – FC Midtjylland

26.07.2015    14:00  Randers FC – FC Nordsjælland

26.07.2015    16:00  Brøndby IF – OB

26.07.2015    18:00  Esbjerg fB – FC København

27.07.2015    19:00  Viborg – AGF