Ugens kamp: SønderjyskE – OB

To hold på jagt efter titlen som førsteudfordrer til mægtige FC København.

Jarl André Storbæk afløste Florian Hart på højre backpositionen i forhold til hjemmeholdets seneste succes i Brøndby. OB var uden karantæneramte Andreas Johansson og skadede Kalilou Traoré og Jesper Christiansen.

Hans Henrik Andreasen, camerounen Cedric N’Koum og Mads Toppel var nye striber i startopstillingen i forhold til den flotte og fortjente sejr over FC Midtjylland.

Begge hold brugte lignende formationer med to centrale midtbanespillere og en offensiv kreatør bag en enlig angriber. Dog var sønderjydernes kanter meget mere flakkende end fynboernes.

1. halvleg

Fynboerne trak sig velvilligt tilbage til buen og overlod initiativet til SønderjyskE. Omvendt gik sønderjyderne helt op i pres ved alle målspark. Det betød stor dominans af hjemmeholdet i den indledende fase.

Især fordi OB så mindre oplagte ud end hjemmeholdet, som vandt de fleste nærkampe og nedfaldsbolde.

Især Sønderjyskes højre side var farlig. Bashkim Kadrii og Emil Larsen havde problemer med at holde Lasse Vibe nede, hvilket man allerede så efter 90 sekunders spil, hvor Vibe burde have scoret efter et fint opspil og en god enkeltmandspræstation fra den nykårede landsholdsspiller.

De helt store chancer blev det ikke til, men overtaget var solidt, da OB stadigt ledede efter en balance på holdet.

OB forsøgte at spille bolden op. Helst via det unge talent Jakob Schoop, som viste både engagement og overblik. Han var et af sit holds bedste sammen med evigt bevægelige Rasmus Falk. Også det centrale forsvar med Anders Møller Christensen og Daniel Høegh spillede stilsikkert. Kun Tommy Bechmanns farlige afslutning i det 42. Minut kom fra en central position i feltet.

Symptomatisk for en lige kamp, skulle der en dødbold, en fejl og lidt tilfældigt spil til, før det første mål kom.

SønderjyskE tabte koncentrationen, hvilket gav Espen Ruud muligheden for at modtage et kort hjørne og banke bolden fladt ind foran mål. Her tog Gislason sig af riposten og bragte ufortjent gæsterne foran.

Men herefter løftede OB sit spil og var styrende i resten af halvlegen og missede endda muligheden for 0-2, da Gislason headede Bashkim Kadriis perfekte indlæg over mål efter den halve time.

2. halvleg

Anden halvleg fortsatte OB med at bygge på sit spil og det gav bonus ved 0-2 målet, da Schoop, Falk og Emil Larsen frækt og snævert spillede sig igennem, og den omhyggelige Cedric N’Koums afslutning gav en nem ripost til Larsen.

Og da først Conor O’ Brien havde reduceret på et glimrende venstrebenshug gik organisationen i opløsning på begge hold.

Spillet gik nu fra ende til ende. Kontra på kontra, da forsvarsspillerne ikke evnede, magtede eller glemte at skubbe forsvaret op for at gøre banen mindre.

Til sidst satsede hjemmeholdet med Niels Lodberg som ekstra angriber, men som det stort set var gennem hele kampen, var det kun på langskud, at hjemmeholdet kom tæt på.

Konklusion

SønderjyskE dominerede men formåede ikke at score i sin gode periode. Det var en lige kamp, men de små marginaler tippede ikke til Haderslevholdets side trods fine præstationer fra Conor O’Brien, Quincy Antipas og Lasse Vibe. Sidstnævnte manglede lige det sidste overskud men var med i meget godt spil.

Dårlig start for fynboerne i opgøret, men så kom målet. Derefter voksede OB ind i kampen, og igen så jeg tegn på, at der er bedre tider på vej til Fyn. Spillerne viser ydmyghed og god forståelse for hinanden. Men det unge hold har brug for mere tid. Lad os se hvordan holdet reagerer, når der kommer modgang i flere kampe på stribe.

SønderjyskE-OB 1-2 (0-1)

Boldbesiddelse: 49%-51%

Indlæg: 16-6

Skud på mål: 13-13

Chancer, som ikke er langskud, udover mål:

SønderjyskE 2: Lasse Vibe (‘2), Tommy Bechmann (’42). Samt fine langskud.

OB 5: Rurik Gislason (’30), Daniel Høegh (’58), Rurik Gislason (’62), Rurik Gislason (’65), Emil Larsen (’90+3)

Bedste mand:

SønderjyskE: Lasse Vibe – Ikke alt lykkedes, men det er ham som tør og gør. Fem indlæg, en stor chance og den spiller som har bolden mest for SønderjyskE.

OB: Rasmus Falk – imponerende spillelyst og løbepensum. Gode afleveringer og fine skud. Han binder holdet sammen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *