Noter: Udinese Calcio i august 2012

Udinese Calcio, som de spillede mod Braga på Stadio Friuli i kvalifikationen til Champions League tirsdag d. 28-8-2012

Udinese (3-5-1-1):

Zeljko Brkic – nr. 1, Serber, målmand, indkøb fra Siena (18 kampe), 26 år, 6 serbiske landskampe, usikker med bolden, spiller bolde ud over sidelinjen, god redning á la Schmeichel på friløber, stor og muskuløs som Handanovic, flot redning på Vianas frispark efter ´71, springer til højre på de første fire straffespark (tæt på at redde det ene), springer til venstre på Bragas femte spark (som sparker modsat…).

Danilo – nr. 5, Brasilien, centralt af 3 stoppere, 28 år, anden sæson i Udinese, fra Palmeiras, stor og stærk, ikke dominerende.

Mehdi. El M. Benatia – nr. 17, højre af 3 stoppere, hurtig, Marokko, i gule støvler, fundet i L2 i Frankrig, 25 år, skubber op når angriber bevæger sig på midtbanen, mest iøjnefaldende af de tre stoppere

Domizzi – nr. 11, til venstre af 3 i forsvaret, venstrebenet, minder om Barzagli, gennemsnitlig teknik, store bevægelser, ikke elegant.

—–

Dusan Basta – Serbien, nummer 8, 28 år, 4. Sæson i Udinese, højre wingback, stærk defensiv, middel hurtig, assist på løft til bagerste stolpe, Morten Bruun på serbisk,en fighter

Giampiero Pinzi – nr. 66, 31 år, tidligere holdkammerat som den eneste, støder op i pres på modstanders stopper, energisk, løbevillig, centralt til højre på midtbanen,  mere tilbageholden efter udskiftninger, tovejsspiller.

Willians – nr. 88, fra Flamengo, tør drible som def. Midt, ikke faldet til, prøver at dække bold af som Djemba Djemba men overraskes af modstander, nervøs, kan ikke finde rytme, lidt store bevægelser, udskiftet i pausen.

Roberto Pereyra – nr. 37, Argentinsk U-20 landsholdsspiller, fra River Plate, med tilbage i feltet på yderside af venstre stopper, pludselig i højre side (frimærke),

Pablo Armero – nr. 27, Columbia, 25 år, fra Palmeiras, 3. Sæson i klubben, venstre midtbane, mål på hovedstød ved bagerste stolpe, sparker i jorden alene med målmand (grotesk!), rykkes ind centralt da Pasquale indskiftes, mangler overblik, lynhurtig,

—–

Diego Fabbrini – nr. 31, teknisk stærk, ikke hurtig, typisk trequartista, som Montolivo, fri atom bag angriber, søger ikke ind i feltet

Antonio Di Natale – nr. 10, anfører, 34 år, tager frispark, lurer på chance, frihed til at vandre og være doven, hele tiden på kanten (og den forkerte side) af offside-grænsen (kender han reglen?), bruger meget få kræfter defensivt,

INDSKIFTET:

Emmanuel Badu – nr. 7, ind for Willians, 21 år, 4. Sæson i klubben, få kampe pr. År (max. 10), dukker op på højre midtbane da indlæg fra venstre ender i modsatte side, ligger pludselig som højre back efter ´90, ´100: har lige opdaget at han spiller centralt til højre (Pinzi har overtaget den defensive midtbane),

Giovanni Pasquale – nr. 26, ind for Pereyra efter ´68, 30 år, 5. Sæson i klubben, ex-Inter og Livorno, ind som venstre midtbane/wingback, minder om Jan Frederiksen,

Maicosuel – 26 år, fra Brasilien, fra Botafogo, Ind for Fabbrini, nr. 77, misser god chance (tøver for længe), ikke meget med i spillet, solo-spiller, prøver at lave en ”Panenka” i straffesparkskonkurrencen men gribes ud.

Træner Francesco Guidolin – 56 år. Var også træner i klubben i 1998/1999.

Generelt om Udineses spillestil: Ingen ved stolper ved modstanders hjørnespark, næsten mand-mand opdækningsstil på midtbanen især på kanterne, 3 stoppere selvom Braga spiller med kun 1 angriber, opbyggende spil: spiller meget direkte, ikke små kombinationer omkring midtbane, teknisk stærke, forsvarer med nerve/intensitet, gør ikke banen kort men forsvarer gerne en stor bane, ikke specielt bundet af en position på midtbanen, panikforsvar, lukker bold ned men ikke altid i flok.

———-

Udinese tabte efter straffespark og skal nu spille Europa League…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *