Runde 8: FC Nordsjælland – Brøndby IF

Champions League-deltageren fra FC Nordsjælland i den første kamp efter lodtrækningen i Nyon. Brøndby IF i den første kamp efter sæsonens anden sejr, pokaltriumfen mod Nordvest FC.

Kasper Hjulmand havde Jores Okore tilbage fra karantæne. Månedens spiller Joshua John var ikke i kamptøj (hvorfor?). Det gav plads til Mario Ticinovic på venstrekanten. Helt “fremme” lå Mikkel Beckmann igen som den tilbagetrukne centerforward.

Brøndby havde Franck Semou og Mike Jensen i karantæne, hvilket betød debut i startopstillingen til 17-årige Frederik Holst. Hans fjerde superligakamp. Der var igen genvalg til Oke Akpoveta som enlig angriber på bekostning af Simon Makienok Christoffersen.

1. halvleg

Mestrene med mest boldbesiddelse fra start af og med vanlig stor risiko i spillet. Nikolaj Stokholm tog ofte sin vante position i opspillet. Enten mellem Ivan Runje og Jores Okore eller også på højresiden af Jores Okore. På den måde blev Brøndbys 4-5-1 spredt ud, så de flade afleveringer og de små kombinationer mellem udeholdets spillere var muligt.

Kasper Lorentzen spillede aldrig højre fløj. Lige så lidt som Mikkel Beckmann placerede sig som spydspids. Også Søren Christensen og Mario Ticinovic var fleksible i deres positioner, hvilket hele tiden stillede Brøndbys forsvarsspillere over for dilemmaet: Skal jeg følge med eller blive i min zone?

Det giver naturlig stor overvægt i spillet, når afleveringssikkerheden er så høj, som tilfældet er med FC Nordsjælland.

Og det gav også chancer. Ivan Runje havde den største efter endnu et imponerende opspil, men Brøndbys bedste Michael Tørnes fik reddet.

Brøndby kom ud med stor energi og forsøgte sig med højt pres. Den defensive struktur var dog ikke stærk nok i længden til at generere bolderobringer og tvinge hjemmeholdet til fejl.

Brøndby’s højrekant Dennis Rommedahl lå ofte presset tilbage som højre back og bevægelsesmæssigt lå han i gennemsnit på samme breddegrad som Nordsjællands Michael Parkhurst. Et godt billede på stilforskellen mellem de to hold.

Mikkel Thygesen arbejde som besat, men ofte forgæves. Oke Akpoveta havde ikke sin bedste dag som angriber. Han var kun i boldbesiddelse i seks sekunder i første halvleg, og en afleveringssuccesrate på 57% fortæller en del om hans præstation under svære vilkår.

2. halvleg

Også efter pausen virkede Brøndby som et hold som var tilfredse med at forsvare.

Af og til havde Brøndby held med at gå højt i pres, men hjemmeholdet styrede igen spillet uden dog at komme frem til så mange chancer i halvlegens indledning.

Opspilsmæssigt forsøgte Brøndby i perioder at spille bolden rundt og søge de små kombinationer, men ofte endte det med et langt spark eller andet tilfældigt spil. Energien og viljen til at ofre sig var dog til stede. Men selvtilliden er ikke i top og det gik ud over kvaliteten når angreb skulle færdiggøres.

FC Nordsjælland gik dog en smule træt efter den halve time, men i de sidste minutter etablerede hjemmeholdet sig til et decideret powerplay mod en groggy modstander.

Igen kom chancerne, men Hjulmands drenge havde ikke dygtigheden i afslutningerne.

Konklusion

FC Nordsjælland spillede i vanlig flot stil og burde have vundet, da de udnyttede udeholdets skrøbelige defensive struktur. Skarpheden var ikke stor, men det var Michael Tørnes’ indsats.

Brøndby kan glæde sig over den fjerde kamp på stribe uden nederlag. Energien kan Auri Skabalius være glad for, men sammenhængen i spillet kan blive meget bedre. Også de defensive positioner.

Bedste mand:

Enock Adu – Ghaneseren kandiderer efter min mening til Superligaens bedste indkøb. Boldsikker, intelligent og med stort hjerte. Imponerende spiller.

Michael Tørnes – Flotte redninger og sikre indgreb. God kamp.

Statistik

Skud: 23-4

Chancer: 10-1

Indlæg: 24-15

Kilde: superliga.dk

7412 tilskuere – FC Nordsjælland har haft 6071 tilskuere i snit til sin fire hjemmekampe mod OB, SIlkeborg IF, SønderjyskE og Brøndby IF. Sidste sæson gav et rekordsnit på 5801 tilskuere per kamp.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *